18 de febr. 2011

Lletraferit

M'encanten. Estime els llibres, les tapes dures i l'olor de les seus pàgines.

Escollir un llibre sempre és difícil. L'angúnia d'haver de deixar-ne d'altres als prestatges i pensar que potser mai els arribes a llegir, el fet d'equivocar-se i escollir un llibre que no t'agradarà, i l'angoixa d'haver-li-ho de dir. "Mira llibre, no ets tu, sóc jo; ho he intentat però... Busquem coses diferents".

No sabria decidir-me entre els llibres de les llibreries o els de les biblioteques. Per una banda, quedar-te amb un llibre per a sempre, que siga teu, que te'l pugues llegir i rellegir una vegada i una altra fins la sacietat, sentir-lo com a teu perquè et pertany, perquè has pagat el seu preu i ara ningú te'l pot llevar... Però, per l'altra, el fet d'agafar un llibre que no és teu i estimar-lo només una vegada per a deixar-lo anar, pensar totes les mans per les que ha passat, totes aquelles persones estimant aquell llibre, el mateix llibre que tu pots tocar ara també... Resulta eròtic.

Si un llibre és bo, te n'adonaràs, quan portes una estona llegint, que ja no pots parar i quan arribes al final, estareu els dos exhausts, damunt del llit, i la teua ment panteixant pel final tan anhelat. I aleshores, com en qualsevol relació, hauràs de pensar si vols relegar-lo a una prestatgeria o repetir l'experiència. I només quan cada vegada siga igual d'encisadora que la primera, aquell serà un llibre per a tota la vida.

Un llibre pot ser un amant, això passa amb els lletraferits, i el sexe, ja veus, és tan important amb ells com entre persones.

2 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina