12 de jul. 2011

Bipolar

Sempre m’ha semblat que tens dues personalitats diametralment oposades. Un bon dia t’alces amb un somriure als llavis i em fas veure cada detall, ínfim, que fa que el món siga meravellós. Al següent potser despertes i em deixes glaçada amb la teua indiferència per la humanitat i el teu pessimisme hiperbòlic. I no és només que pel matí mantingues els teus estats d’ànim a extrems inabastables per als demés, sinó que eixe sentiment t’acompanya tot el dia i em fas tant riure com plorar pel simple fet d’esser vius.

Aquesta mateixa bipolaritat t’acompanya a la feina i afecta els teus familiars i amics que, emporeguits, s’ho pensen dues vegades abans de dirigir-te la paraula. També ets bipolar al llit. Una nit em demanes que t’arrape, que et mossegue i que et tracte com un gos i a la següent ets tu el sàtir i jo la feble víctima dels teus martiris. Ja no sé mai si ets el mestre sever o l’alumne que ha suspès, el metge autoritari o el pacient, el lladre despietat o l’ostatge atemorit pel seu segrest.

Tot i això, el que més por em fa no són els teus canvis de rol al llit, que en el fons em diverteixen i fan que espere cada nit amb el neguit del primer dia a la panxa. El que més por em fa és que, segons el dia, també ets bipolar en allò referent a l’amor. Un dia em dius que m’estimes i posaria la mà al foc per la sinceritat de les teues paraules, però un altre... Un altre puc notar la buidor dels teus ulls mentre em parles i el desinterès per mi i tot el que em rodeja.

Crec que no ho fas de manera conscient, pense que tens por a escollir. Escollir una cosa et priva d’una altra. No pots ser optimista i pessimista a la vegada, amistós i irritable... Crec que, de la mateixa manera que no saps que t’agrada més al llit, si dominar o esser dominat, no acabes de saber si prefereixes escollir el camí de l’amabilitat i tenir una bona relació amb tothom o viure com una persona apàtica a la que la gent tracte només en cas de ser necessari. Tampoc saps si m’estimes o no.

I ara, mentre dorms, em plantege que hauré d’escollir, tard o d’hora; i t’entenc.